0
0,00 

Žiadne produkty v košíku.

Puding z tapiokových perál a Chia puding od šéfkuchára Braňa Michalčíka

Braňo Michalčík autor receptu
Doba prípravy: 30 min
Hodnota receptu: 5 €
Počet porcií: 6

Produkty v recepte

Ingrediencie

Suroviny na Puding z tapiokových perál

750 ml kokosové mlieko
2 PL kokosový cukor alebo agáve sirup
100 g tapiokové perly
1 ks čerstvý ananás
kokosové lupienky na dekorovanie
Legendárny ananás- Ananásový džem s koriandrom a tequilou od Gentlejam

Suroviny na Chia puding s ryžovým mliekom

700 ml ryžové mlieko
50 g agáve sirupu alebo medu
100g chia semiačok
čerstvé jahody alebo iné ovocie na dozdobenie
Leot v pohári- Jahodový džem s limetkou od Gentlejam

Puding z tapiokových perál a Chia puding od šéfkuchára Braňa Michalčíka

Predstavujeme vám zdravé a tak trochu netradičné pudingy pre deti ale aj dospelých, ktorí sa chcú aspoň v myšlienkach vrátiť do detských čias. Šéfkuchár Braňo Michalčík pre vás pripravil dve verzie pudingov:
👉 Puding z tapiokových perál a Legendárnym ananásom- Ananásovým džemom s koriandrom a tequilou (pre dospelých)
👉 Chia puding s ryžovým mliekom a Letom v pohári- Jahodovým džemom s limetkou (pre deti)

Tak čo, ktorej verzie receptov dáte zelenú?

Postup

Ako pripravíte Puding z tapiokových perál

  • V hrnci v ktorom budeme puding variť si perly zalejeme mliekom a necháme 2 hodinky napučať.
  • Potom pridáme cukor.
  • Zmes na malom plameni privedieme do varu a varíme cca 12 minút kým sa nám perly spriehľadnia (dezert nám krásne zhustne).
  • Naplníme poháriky ideálne do uzatvárateľných fľaštičiek, takže dezert nám vydrží v chladničke aj pár dni a zostane pekne krémový.
  • Pred podávaním dozdobíme Legendárnym ananásom- ananásovým džemom od Gentlejam, čerstvým ananásom a hoblinkami kokosu (prípadne horkou čokoládou alebo niečím iným, na čo máme aktuálne chuť).
  • A to je všetko 🙂 Dobrú chuť!

Ako pripravíte Chia puding s ryžovým mliekom

  • Chia semiačka zalejeme mliekom necháme 10 minút napučať a na strednom stupni privedieme k varu.
  • Potom zdroj tepla stiahneme na minimálny stupeň a varíme cca 5 minút kým nie je masa pekne hustá a krémová.
  • Dosladíme podľa chuti, naplníme poháre alebo misky a necháme vychladnúť.
  • Na vrch dáme vrstvu Jahodového džemu s limetkou od Gentlejam a dozdobíme ovocím alebo horkou čokoládou.
  • Podávame vychladené.
Braňo Michalčík

Autor tohto receptu, špičkový šéfkuchár a privat chef, ktorý vytvára degustačné večere. Pôsobí ako školiaci kuchár, ktorého oslovujú nové a zabehnuté reštaurácie s prosbou o vytvorenie konceptu. Varenie je jeho závislosť.