0
0,00 

Žiadne produkty v košíku.

Rozmarné Mini Pavlovky od foodblogerky „Stvory z kuchyne“

Martina Dorkinová autor receptu
Doba prípravy: 90 min
Hodnota receptu: 5 €
Počet porcií: 9

Produkty v recepte

Ingrediencie

Suroviny na Pavlovky:

3 ks vaječné bielka
200 g kryštálového cukru
1,5 KL Zlatého klasu
1,5 KL octu

Suroviny na plnku:

250 g mascarpone
100 ml smotany na šľahanie
1 ks vanilkového cukru
1 ks citrónového cukru (prípadne nahraďte ďalším vanilkovým)
1 ks Rozmarná malina- Malinový džem s rozmarínom a kubánskym rumom od Gentlejam
maliny a biela čokoláda na dozdobenie

Rozmarné Mini Pavlovky od foodblogerky „Stvory z kuchyne“

Kto miluje Pavlovu tortu? My na ňu nedáme dopustiť, o to viac nás teší, že na našom webe pristál recept na Mini pavlovky s našou Rozmarnou malinou- malinovým džemom s rozmarínom a kubánskym rumom. Vytvorila ho charizmatická foodblogerka Martina Dorkinová, ktorá je autorka foodblogu Stvory z kuchyne. Vyzerá dobre, však? A ako chutííííí! Dámy a páni, poďte si túto dobrotu pripraviť.

Postup

Ako pripravíte Rozmarné Pavlovky

  • Ako prvé si pripravíme korpusy pavloviek.
  • Bielka a cukor si zmiešame v sklenej miske a šupneme ju nad vodný kúpeľ.
  • Miešame ručne, zľahka metličkou, kým sa nám cukor nerozpustí. Najlepšia skúška je ponoriť prsty a zistiť či medzi prstami ešte cítiť zrniečka cukru.
  • Keď je cukor rozpustený, premiestnime bielkovú zmes do mixéra a mixujeme do tuha. Počas mixovania pridáme zlatý klas a ocot. Mixujeme, až pokiaľ zmes nie je vychladnutá.
  • Bielkovú zmes premiestnime do vrecka so zdobiacou špičkou a na plech s papierom na pečenie striekame košíčky s priemerom cca 6-7 cm.
  • Striekame od stredu smerom von do kruhu a následne kraje smerom hore. Vnútro košíčka si môžeme prejsť jemne opačnou stranou čajovej lyžičky, aby sa nám povrch zahladil a zaplnili sa prípadné medzierky (pri plnení nám nevytečie džem).
  • Plech vložíme do rúry vyhriatej na 140 stupňov a hneď po vložení znížime teplotu na 120 stupňov. Sušíme cca 70 minút. Po pol hodine znížime teplotu na 100 stupňov. Po dosušení necháme chladnúť v otvorenej rúre 15 minút a následne necháme dochladiť vonku.
  • Na krém si spolu vymixujeme do tuha mascarpone, smotanu na šľahanie a cukor.
  • Do krému následne rýchlo vmiešame ručne 2 PL džemu, čím sa nám vytvoria v kréme jemné farebné fŕkance.
  • Vychladnuté korpusy naplníme 1 ČL džemu a následne vreckom so zdobiacou špičkou pridáme krém. Dozdobíme malinou a posypeme nastrúhanou bielou čokoládou.
  • Poznámka: Odporúčam korpusy skladovať nenaplnené a plniť pred podávaním, aby sa nerozmočili. Džem si môžete jemne zahriať s 1 PL vody, aby bol viac tekutý a následne nimi Pavlovky poliať, lebo keď rozmarné, tak rozmarné poriadne :).
Martina Dorkinová

Autorka tohto receptu a zároveň autorka úspešného foodblogu Stvory z kuchyne, ktorý funguje už od roku 2014. Venuje sa najmä foteniu a foodstylingu.